Acasa Universitate Mass-media Presă Scrisă

UMF Craiova, īn presa scrisă

Profesioniştii chirurgiei faciale, la Craiova 

GAZETA DE SUD - 10 octombrie 2009, Actualitate - Simona TUDOR

Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova a găzduit vineri deschiderea unuia dintre cele mai importante evenimente medicale ale anului, Cursul internaţional de chirurgie oro-maxilo-facială. În perioada 9-10 octombrie, medicii rezidenţi au ocazia unică de a-şi însuşi tehnici de chirurgie de la adevăraţi maeştri în domeniu: prof.dr. Sylvie Testelin şi prof.dr. Julio Acero.
Prof.dr. Sylvie Testelin este specialist în chirurgie maxilo-facială la Spitalul Universitar din Amiens. În 2005 a efectuat, împreună cu mentorul său, prof. Bernard Devauchelle, şi cu prof. Benoit Lengele, prima grefă parţială de faţă, ajutând la reconstituirea feţei unei femei, pe nume Isabelle Dinoire, care fusese atacată şi mutilată de câinele său. În urma transplantului, femeii i-au fost înlocuite nasul, buzele, bărbia şi obrajii.
Prof. dr. Julio Acero este doctor în ştiinţe medicale şi specialist în domeniul chirurgiei orale şi maxilo-faciale. Este şef al departamentului de chirurgie oro-maxilo-facială al Spitalului „Quiron“ din Madrid, fiind, totodată, profesor onorific al Universităţii de Medicină „Carol Davila“ din Bucureşti şi preşedintele Societăţii spaniole de chirurgie oro-maxilo-facială.

Cei mai buni dintre cei buni


Evenimentul a trezit şi interesul celor mai importante clinici de chirurgie oro-maxilo-facială din ţară, care şi-au trimis cei mai importanţi reprezentanţi la Craiova, printre aceştia numărându-se şefii clinicilor din Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Cluj. Cursul internaţional a fost organizat de Societatea Europeană de Chirurgie Oro-maxilo-facială. Amfitrion a fost prof.dr. Mihai Surpăţeanu, care s-a arătat extrem de onorat de echipă, formată din cei mai buni specialişti în domeniu din România şi din Europa. „Tot ce este mai bun în această specialitate a venit la Craiova“, a spus cu mândrie Surpăţeanu.
Din păcate, organizarea nu s-a ridicat la înălţimea evenimentului. Era de aşteptat ca Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova să fie arhiplină, dar, probabil din cauza insuficientei mediatizări, la curs au participat mai mult specialişti consacraţi şi mai puţin generaţia viitoare de specialişti - medici rezidenţi în chirurgie plastică şi chirurgie oro-maxilo-facială.

 

http://www2.gds.ro/Actualitate/2009-10-10/Profesionistii+chirurgiei+faciale%2C+la+Craiova

 


 

UMF Craiova nu renunţă la examenul de admitere

ADEVĂRUL - 16 iulie 2009, Laura Pumnea şi Alina Mirea.

"Tinerii aleg Universitatea de Medicină şi Farmacie pentru o profesie cu perspective"

În contextul în care peste 90% din facultăţile din cadrul centrului universitar Craiova au eliminat examenul de admitere, UMF menţine sistemul clasic de selecţie a viitorilor studenţi, numai aşa putând face un învăţământ academic de elită.

„Vrem să alegem ce este mai bun. Nu poţi să-ţi laşi viaţa în mâinile oricui. Dacă alte facultăţi îşi permit să vândă diplome de licenţă, în medicină nu se va întâmpla asta niciodată. A fost o încercare în Iaşi, unde s-a fixat o taxă anuală de 5.000 de euro în cazul celor care vor să se înscrie fără examen de admitere. Să nu uităm totuşi de nobila misiune a cadrelor medicale”, spune prof. dr. Veronica Mercuţ, decanul Facultăţii de Medicină Dentară.

Tineri care ştiu ce vor

Luminiţa Iordache a terminat Liceul Ştefan Odobleja în urmă cu un an, timp în care a realizat că vrea să se facă stomatolog. „Am ales medicina dentară pentru că simt că mă pasionează. În plus, este o meserie care îşi dă şi stabilitate. Noi mereu vom investi în sănătatea noastră. Pentru mine acest lucru e pe primul loc“, mărturisea Luminiţa, astăzi la înscriere. De dragul Medicinei, Maria Nuţă părăseşte oraşul Târgu-Jiu, unde a urmat Liceul Spiru Haret. Ea susţine că optează pentru „una dintre cele mai onorabile, frumoase şi de viitor meserii“.

Ca să-şi împlinească visul pe care îl avea de mică, Oana Pleşă, absolventă a Colegiului Fraţii Buzeşti, n-a mai lăsat timpul să treacă, iar dimineaţă şi-a depus deja dosarul.

 

http://www.adevarul.ro/articole/umf-craiova-nu-renunta-la-examenul-de-admitere.html