Regim de imprumut

 

    Patrimoniul documentar al bibliotecii este constituit din cărţi, publicaţii seriale, materiale de referinţă: dicţionare, enciclopedii,teze doctorat, documente īn format electronic (cărţi cu acces electronic pe bază de parolă sau DVD).

 

    Biblioteca oferă spre consultare īntregul său fond documentar prin īmprumut acasă sau direct īn sălile de lectură cu acces la publicaţii.

    Fiecare utilizator are dreptul la informaţia conţinută īn toate documentele de bibliotecă cu posibilitatea să īmprumute aceste documente astfel:

  • Īmprumut pe termen lung:  cursuri, lucrări practice, tratate,atlase, manuale pentru uzul studenţilor. Aceste publicaţii se pot īmprumuta pe o perioadă mai lungă, īn functie de numărul de exemplare existent īn bibliotecă

 

  • Īmprumut pe termen scurt: publicaţiile existente īn sala de lectură cu acces direct ce nu au regim de unicat.  Aceste documente se pot īmprumuta, īn functie de utilizatori, astfel:     

                                                   - pentru catedre şi discipline 30 de zile;                                                                             

                                                   - pentru cadre didactice 15 zile;

                                                   - pentru studenţi 3 zile sau īn week-end.

  • Nu se īmprumutć la domiciliu: periodice, materiale de referinţă: dictionare, enciclopedii, agende medicale, teze de  doctorat, cărţi străine şi romāneşti cu regim de unicat, documentele īn format electronic: CD-ROM-uri, DVD-uri, dischete.

 

  • Pentru nerespectarea termenelor de īmprumut se vor percepe taxe de īntārziere

    Īn cazul pierderii sau distrugerii documentelor īmprumutate de la bibliotecă se va calcula valoarea reactualizată a documentului (Conform Legii Bibliotecilor Nr. 334/31.05.2002, republicată īn M.O. Partea I. Nr. 132/11.02.2005 şi a Ordonanţei Nr. 26/26.01.2006 pentru modificarea şi completarea Legii bibliotecilor Nr. 334/2002, publicată īn M.O. Nr. 85/30.10.2006, art. 67, alin. 2 „distrugerea sau pierderea documentelor, bunuri culturale comune, de către utilizatori se sancţionează prin recuperarea fizică a unor documente identice sau prin achitarea valorii de inventar a documentelor, actualizate cu aplicarea coeficientului de inflaţie la zi, la care se adaugă o sumă echivalentă cu de 1-5 ori faţă de preţul astfel calculat”.