Admitere 2025/2026
Programe de studiu în limba engleză, cont propriu valutar
Facultatea de Medicină:
Medicină în limba engleză (360 credite – durata studiilor 6 ani)
Facultatea de Medicină Dentară:
Medicină Dentară în limba engleză (360 credite – durata studiilor 6 ani)
CALENDAR DE ADMITERE
Ø 19 MAI, ora 12:00 (ora locală Craiova, România) – 10 IULIE 2025, ora 12:00 (ora locală Craiova, România) înscrierea candidaților prin încărcarea dosarulului pe platforma on-line a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și completarea tuturor câmpurilor obligatorii cu informațiile solicitate;
Ø 22 IULIE 2025 ora 18:00 (ora locală Craiova, România) publicarea listelor provizorii a candidaţilor eligibili pe site-ul www.umfcv.ro;
Ø 25 IULIE 2025 ora 14:00 (ora locală Craiova, România) data până la care candidații eligibili trebuie să confirme locul de studiu;
Ø 15 SEPTEMBRIE - 30 SEPTEMBRIE 2025 depunerea dosarului în original la Compartimentul Relații Internaționale.
METODOLOGIA DE ADMITERE LA STUDII PENTRU CETĂȚENII DIN ȚĂRILE U.E.,
SPAȚIUL ECONOMIC EUROPEAN, CONFEDERAȚIA ELVEȚIANĂ ȘI DIN STATE DIN AFARA U.E.
CRAIOVA
-2025-
Metodologia de admitere la studii în cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova este realizată în conformitate cu:
- Legea Învățământului Superior 199/2023;
- Ordinul nr. 5655/2024 pentru aprobarea Metodologiei privind admiterea la studii a cetăţenilor străini în ciclurile de studii universitare şi în învăţământul postuniversitar, pe locuri de studii cu plata taxelor de şcolarizare în valută;
- Ordinul nr. 3693/2024 pentru aprobarea Metodologiei-cadru privind organizarea admiterii în învăţământul superior în ciclurile de studii universitare de scurtă durată, de licenţă, de master şi de doctorat;
- Metodologia de primire la studii şi şcolarizare a cetăţenilor străini începând cu anul şcolar/universitar 2017-2018, din 17.03.2017 Parte integrantă din Ordin 3473/2017;
- Ordinul nr. 4241/2020 privind luarea unor măsuri pentru eficientizarea serviciilor furnizate de Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor;
- Ordinul nr. 4151/2020 privind modificarea Metodologiei de primire la studii şi şcolarizare a cetăţenilor străini începând cu anul şcolar/universitar 2017-2018, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.473/2017;
- Ordinul nr. 5736/2020 privind modificarea Metodologiei de primire la studii şi şcolarizare a cetăţenilor străini începând cu anul şcolar/universitar 2017-2018, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.473/2017 - Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Nr. Crt. |
Program de studiu |
Durata studiilor |
Numărul creditelor |
Taxă de şcolarizare 2025/2026 |
Locuri disponibile |
1 |
Medicină -limba engleză- |
6 ani |
360 |
|
|
2 |
Medicină Dentară -limba engleză- |
6 ani |
360 |
|
|
* Taxa de şcolarizare se stabileşte anual şi poate suferi modificări în cursul anilor de studii cu aprobarea Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Candidații eligibili - sunt cetățenii din Uniunea Europeană, S.E.E., Confederația Elvețiană sau din țări din afara Uniunii Europene care:
- sunt absolvenţi cu diplomă de bacalaureat sau echivalentul acesteia şi îndeplinesc condiţiile de admitere la studii universitare în ţara de origine;
- depun dosarul până la termenul stabilit conform prezentei metodologii;
- asupra lor nu au fost luate măsuri restrictive de către autoritățile din România, de către instituții europene sau internaționale.
Trebuie avut în vedere faptul că activitatea de predare (cursuri) din cadrul programelor de studii în limba engleză se desfăşoară în limba engleză, însă datorită nevoii de comunicare medic-pacient, lucrările practice/stagiile clinice se desfășoară în limba română începând cu anul IV de studiu.
Taxa de PROCESARE DOSAR va fi plătită doar online, pe platforma de admitere, ca parte a procesului de înregistrare şi nu se restituie în cazul unei selecţii greşite a categoriei de admitere sau a programului de studii.
După completarea datelor PERSONALE, DE DOMICILIU, LICEALE și încărcarea documentelor solicitate, candidatul va putea plăti taxa de procesare a dosarului pe platforma online. Odată ce plata este validată, dosarul va putea fi verificat.
Taxa de procesare a dosarului este 300 de euro, nu este rambursabilă și este valabilă pentru un singur program de studiu.
Candidatul va aplica la U.M.F. din Craiova prin accesarea platformei online, va completa toate câmpurile cu informațiile solicitate și va încărca toate documentele menționate.
Vă rugăm să vă asigurați că:
- toate documentele sunt scanate doar în format PDF, iar numele documentului trebuie să cuprindă tipul documentului și numele de familie al candidatului (pașaport.Smith, foaiematricola.Smith, etc.).
- se vor scana color atât documentele originale cât și traducerile legalizate într-un document PDF unic care va fi încărcat în secțiunea corespunzătoare;
- se va utiliza adresa personală de email a candidatului care să conţină numele şi prenumele candidatului.
Important! Această adresă de e-mail va fi utilizată pentru crearea contului de student, în cazul în care candidatul va fi declarat admis.
Candidații au obligația de a verifica periodic adresa de email, dar și stadiul în care se află dosarele înregistrate pe platforma online de admitere.
Dosarele depuse vor primi un cod de înregistrare, dar numai cele cu taxa de procesare dosar validată vor fi verificate și luate în considerare pentru a participa la concursul de admitere.
După transmiterea dosarului online pe platforma de admitere, încărcarea altor documente sau completarea documentelor depuse se poate face exclusiv pe platforma de admitere, doar la solicitarea comisiei.
IMPORTANT! Nu se vor lua în considerare documentele transmise prin poștă, e-mail sau curier.
Confirmarea locurilor de studii
Cetățenii Uniunii Europene, SEE, CE trebuie să confirme locul de studii plătind până la data stabilită, pe platforma online de admitere, suma de 2000 euro, taxă nerambursabilă. Această taxă face parte din taxa de şcolarizare anuală aferentă primului an de studiu.
IMPORTANT!
Neplata taxei de confirmare în termenul stabilit duce automat la pierderea locului de studii!
Cetățenii statelor terțe trebuie să confirme locul de studii plătind până la data stabilită, pe platforma online de admitere, suma de 2000 euro, taxă nerambursabilă. Această taxă face parte din taxa de şcolarizare anuală aferentă primului an de studiu.
În primele 5 zile după primirea scrisorii de acceptare, este obligatorie achitarea integrală a taxei de școlarizare pentru anul I, în vederea obținerii vizei de studiu.
IMPORTANT!
Neplata taxei de confirmare în termenul stabilit duce automat la pierderea locului de studii!
După confirmarea locurilor de studii, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova va trimite documentele necesare către Ministerul Educației şi Cercetării din România în vederea obținerii scrisorilor de acceptare (cetățeni din state terțe) / adeverințelor privind studiile efectuate în străinătate (Cetățenii Uniunii Europene, SEE, CE).
După eliberarea documentelor de recunoaștere a studiilor de către Ministerul Educației şi Cercetării (poate dura până la 30 de zile lucrătoare), acestea vor fi transmise candidaților pe adresa de email folosită pentru crearea contul de pe platforma online.
Luați în considerare faptul că înmatricularea va fi posibilă doar dacă studiile candidatului vor fi recunoscute de Ministerul Educației şi Cercetării.
În perioada 15 septembrie - 30 septembrie 2025 candidații care nu au nevoie să obţină viza de studii vor depune personal dosarul la Compartimentul Relații Internaționale (Strada Petru Rareș nr. 2, Corp A, Craiova, România) conținând următoarele:
a. toate documentele încărcate pe platforma online (în original)
b. diploma de bacalaureat în original sau echivalentul;
c. chitanța pentru taxa de înmatriculare 200 RON – trebuie achitată la Serviciul Financiar Contabil din strada 1 Mai nr. 66, Craiova;
d. 4 fotografii recente (2,5 x 3,5 cm).
Compartimentul Relații Internaționale va verifica dosarele depuse iar dacă acestea cuprind toate documentele menționate mai sus, candidații vor putea semna contractul de studii.
În cazuri excepţionale, ca urmare a unei decizii luate la nivelul conducerii UMF din Craiova, înmatricularea se poate realiza în baza documentelor autentificate transmise prin mijloace electronice, urmând ca originalele să fie depuse în condiţiile prezenţei fizice a candidatului pe teritoriul României.
În maxim 6 luni de la înmatriculare, Universitatea își rezervă dreptul de a lua măsuri în vederea exmatriculării, în cazul în care se constată neconcordanțe între documentele depuse fizic și documentele transmise prin mijloace electronice, neconcordanțe care nu sunt rezolvate de candidat sau de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
CETĂȚENI DIN ŢĂRILE UNIUNII EUROPENE, SPAȚIUL ECONOMIC EUROPEAN (S.E.E.), CONFEDERAȚIA ELVEȚIANĂ
Documente obligatorii pentru procesul de admitere:
1. Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal – semnată olograf;
2. Cerere pentru recunoașterea studiilor – (completată, datată și semnată olograf) - 1 original scanat color;
3. Eseu motivaţional - maxim 400 de cuvinte (datat și semnat olograf);
4. Certificat de competență lingvistică (nu mai vechi de doi ani) - limba engleză, nivel minim B2 eliberat de o instituție acreditată - 1 original scanat color; Anexa 1
Excepție:
-cetățenii din țările în care limba oficială este limba engleză;
-cetățenii care au absolvit studiile liceale într-o instituție de învățământ în care limba de predare este limba engleză, fapt dovedit prin prezentarea unei adeverințe în care să fie menționat acest lucru, eliberată de instituția de învățământ absolvită;
5. Diplomă de bacalaureat sau echivalentul – document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română certificată ca fiind autentică de către un notar;
În cazul în care prezentați adeverinţa echivalentă diplomei de bacalaureat, eliberată de către instituția de învățământ liceal, trebuie menţionate media de absolvire a liceului, examenele promovate, notele şi valabilitatea acesteia.
În funcție de țara în care a fost eliberată diploma de liceu, aceasta trebuie să fie autentificată cu Apostila de la Haga sau supralegalizată de către:
- Ministerul Afacerilor Externe din țara emitentă;
- Ambasada/Oficiul Consular al României din țara emitentă.
Lista țărilor pentru care se solicită autentificarea actelor de studii:
Important! Este posibil să fie necesară prezentarea și a altor documente pe lângă diploma de bacalaureat. În acest caz, vă rugăm să încărcaţi documentul în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în română (certificată ca fiind autentică de către un notar) împreună cu diploma, în același document PDF.
Puteți verifica toate informațiile în documentul Lista Diplome de bacalaureat acceptate de către Ministerul Educației şi Cercetării pentru înscrierea la studii a cetățenilor străini.
În cazul în care numele și prenumele candidatului din documentele de studii nu corespund cu numele și prenumele menționate în ID/pașaport, dosarul candidatului nu va fi validat.
6. Situaţie şcolară pentru fiecare an de studiu liceal - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română certificată ca fiind autentică de către un notar.
În funcție de țara în care a fost eliberată, aceasta trebuie să fie autentificată cu Apostila de la Haga sau supralegalizată de către:
- Ministerul Afacerilor Externe din țara emitentă;
- Ambasada/Oficiul Consular al României din țara emitentă.
7. Certificatul de naștere - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
8. Încuviințarea părinților sau a tutorelui cu privire la șederea în scop de studii pe teritoriul României, dacă străinul este minor; - Anexa 2
9. Certificatul de căsătorie, sau orice alt document care atestă schimbarea numelui, dacă este cazul - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română;
10. Pașaport/document personal de identitate - document scanat color - valabil cel puțin șase luni de la data de 01.10.2025;
11. Dovada care atestă domiciliul stabil în străinătate (menționarea în pașaport/ID a adresei de domiciliu sau într-un document obţinut de la Primăria/Prefectura oraşului de domiciliu) - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
12. Adeverință medicală emisă în țara de reședință a candidatului în care să fie menţionat faptul că “persoana care urmează să se înscrie la studii nu suferă de boli contagioase ori alte afecțiuni incompatibile cu studiile universitare“ - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
13. Cetățenii români trebuie să prezinte:
- o declarație notarială prin care declară faptul că doresc să se înscrie la un program de studii în limba engleză, cu plata taxei în valută, să urmeze studii în regim financiar cu plata taxei în valută și că au luat la cunoștință că statutul lor financiar rămâne neschimbat pe întreaga durată a școlarității și nu poate fi modificat decât în urma promovării unui nou examen de admitere, susținut în condițiile prevăzute pentru candidații care participă la examenul de admitere pe locurile bugetate sau cu taxă în lei; aceştia au posibilitatea echivalării anilor de studii efectuați la programele în limba engleză, la cerere și în condițiile legislației în vigoare.
- Dovada care atestă domiciliul stabil în străinătate (menționarea în pașaport/ID a adresei de domiciliu sau într-un document obţinut de la Primăria/Prefectura oraşului de domiciliu) - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
- act doveditor că au efectuat în integralitate şi au absolvit studiile liceale în alte state decât România.
14. 4 fotografii recente (2,5 x 3,5 cm) - la depunerea dosarului original.
Rezidenţa în România pe perioada studiilor
Cetățenii Uniunii Europene nu au nevoie de viză pentru a studia în România. Aceștia trebuie să-și anunțe şederea pe teritoriul României la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj - strada Amaradia, nr. 32-34, Craiova - unde vor obține certificatul de înregistrare.
Compartimentul Relații Internaționale îi va consilia în acest sens.
CETĂȚENI DIN
STATE TERŢE UNIUNII EUROPENE
Documente obligatorii pentru procesul de admitere:
1. Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal – semnată olograf;
2. Cerere pentru eliberarea scrisorii de acceptare la studii (completată, datată și semnată olograf) - 1 original scanat color;
3. Eseu motivaţional - maxim 400 de cuvinte (datat și semnat olograf);
4. Certificat de competență lingvistică - limba engleză, nivel minim B2 eliberat de o instituție acreditată - 1 original scanat color; Anexa 1
Excepție:
-cetățenii din țările în care limba oficială este limba engleză;
-cetățenii care au absolvit studiile liceale într-o instituție de învățământ în care limba de predare este limba engleză, fapt dovedit prin prezentarea unei adeverințe în care să fie menționat acest lucru, eliberată de instituția de învățământ absolvită;
5. Diplomă de bacalaureat sau echivalentul – document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română certificată ca fiind autentică de către un notar;
În cazul în care prezentați adeverinţa echivalentă diplomei de bacalaureat, eliberată de către instituția de învățământ liceal, trebuie menţionate media de absolvire a liceului, examenele promovate, notele şi valabilitatea acesteia.
În funcție de țara în care a fost eliberată diploma de liceu, aceasta trebuie să fie autentificată cu Apostila de la Haga sau supralegalizată de către:
- Ministerul Afacerilor Externe din țara emitentă;
- Ambasada/Oficiul Consular al României din țara emitentă.
Lista țărilor pentru care se solicită autentificarea actelor de studii:
Important! Este posibil să fie necesară prezentarea și a altor documente pe lângă diploma de liceu. În acest caz, vă rugăm să încărcaţi documentul în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în română (certificată ca fiind autentică de către un notar) împreună cu diploma, în același document PDF.
Puteți verifica toate informațiile în documentul Lista Diplome de bacalaureat acceptate de către Ministerul Educației pentru înscrierea la studii a cetățenilor străini.
În cazul în care numele și prenumele candidatului din documentele de studii nu corespund cu numele și prenumele menționate în ID/pașaport, dosarul candidatului nu va fi validat.
6. Situaţie şcolară pentru fiecare an de studiu liceal - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română certificată ca fiind autentică de către un notar, autentificată în funcție de țara în care a fost eliberată cu Apostila de la Haga sau supralegalizată de către:
- Ministerul Afacerilor Externe din țara emitentă;
- Ambasada/Oficiul Consular al României din țara emitentă.
7. Certificatul de naștere - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
8. Încuviințarea părinților sau a tutorelui cu privire la șederea în scop de studii pe teritoriul României, dacă străinul este minor; - Anexa 2
9. Certificatul de căsătorie, sau orice alt document care atestă schimbarea numelui, dacă este cazul - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română;
10. Pașaport eliberat de un stat terț - document în versiunea originală, scanat color, valabil cel puțin șase luni de la data de 01.10.2025;
11. Dovada care atestă domiciliul stabil în străinătate (menționarea în pașaport/ID a adresei de domiciliu sau într-un document obţinut de la Primăria/Prefectura oraşului de domiciliu) - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
12. Adeverință medicală emisă în țara de reședință a candidatului în care să fie menţionat faptul că “persoana care urmează să se înscrie la studii nu suferă de boli contagioase ori alte afecțiuni incompatibile cu studiile universitare“ - document în versiunea originală, scanat color și 1 traducere în limba română (certificată ca fiind autentică de către un notar);
13. 4 fotografii recente (2,5 x 3,5 cm) - la depunerea dosarului original.
Rezidența în România în timpul studiilor
Cetățenii non-europeni trebuie să obțină viza de studii, eliberată de către Ambasada României din țara de reședință. Viza se eliberează în baza Scrisorii de Acceptare, emisă de către Ministerul Educației şi Cercetării - Direcția Generală Relații Internaționale și Afaceri Europene și în baza plății taxei de școlarizare pentru un an universitar. Viza de studii este valabilă 90 de zile, timp în care candidații sunt obligați să obțină permisul de ședere în România, eliberat de Serviciul pentru Imigrări al judeţului Dolj - strada Amaradia, nr. 32-34, Craiova.
Solicitați viza de studii imediat ce ați primit Scrisoarea de Acceptare!
Procesul de selecție
1. Analiza dosarelor depuse va fi procesată de către Comisia de Admitere în ordinea primirii dosarelor, iar lista provizorie va fi publicată pe site-ul universității – www.umfcv.ro. Lista provizorie nu presupune înmatricularea efectivă în anul I de studii.
2. Selecția candidaților se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, în funcție de criteriile de selecție menționate mai jos.
3. Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova îşi rezervă dreptul ca, în funcţie de numărul de candidaţi, să organizeze în luna septembrie un test de verificare a cunoştinţelor generale de anatomia şi fiziologia omului, tip grilă.
CRITERIUL DE SELECTIE |
PUNCTAJ |
OBSERVAŢII |
Posesor al unei diplome de studii liceale recunoscuta de către MEC pentru înscrierea la studii universitare de licență (din lista de diplome de finalizare a studiilor liceale acceptate) |
50p x Nota obținută/Nota maximă |
|
Susținerea la examenul de finalizare a studiilor liceale a probelor Biologie / Fizica / Chimie |
5p x Nota obținută/Nota maximă, pentru fiecare probă; |
Max 15 p |
Eseu motivațional (max. 400 cuvinte, editat la computer cu font Times New Roman de 12, la 1,5 rânduri – maxim 1 pagină A4) |
35 p |
Eseul va fi punctat de către Comisia de admitere |
Contact:
Compartimentul Relații Internaționale
Email: med.admission@umfcv.ro - Medicină în limba engleză
dent.admission@umfcv.ro - Medicină dentară în limba engleză
Această metodologie a fost aprobată în ședința Senatului din data de 24.03.2025.
Dacă vor interveni modificări conform prevederilor legale în vigoare, prezenta metodologie va fi actualizată corespunzător.