UMF Craiova în presă

UMF Craiova în presă

🔵Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova susţine decizia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii de a face transferul celor 15 spitale din subordinea sa la universităţile de medicină şi farmacie tradiţionale şi la autorităţile locale.

🔵Femeia, nu doar apreciată, ci și protejată. Campanie UMF Craiova pentru prevenția cancerului de col

🔵Ziua internațională de conștientizare a infecției cu HPV.

🔵Interviul zilei-soluții pentru reducerea greșelilor medicale.

🔵TVR Craiova. Reportajul Actual regional a prezentat Centrul de Simulare Aplicată în Medicină al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, o investiție europeană de peste 2 milioane de euro.Despre noutățile admiterii la UMF Craiova în 2023, dar și despre rezidențiat și învățământul postuniversitar medical a vorbit prof. univ. dr. Sorin Dinescu, prorector al UMF Craiova.

🔵Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, în parteneriat cu Academia de Științe Medicale, filiala Craiova, lansează, joi, 10 martie, primul tratat de Reumatologie.

🔵Primul tratat de Reumatologie a fost scris și lansat astăzi la UMF din Craiova. Realizată de o echipă de 10 specialiști, medici și cadre universitare lucrarea este rezultatul a peste două decenii de cercetare în domeniu. Au fost alături de autoarea acestui tratat medici colegi din toată ţara.

🔵Parcursul ştiinţific al reumatologiei la UMF Craiova. Interviul zilei cu prof. univ. em. dr. Paulina Lucia Ciurea, membru al Academiei de Ştiinţe Medicale.

🔵Dolj: Congres de gastroenterologie, reumatologie şi dermatologie, organizat în premieră în România.

🔵Prima ediție a Congresului Craiova Connects Gastro & Reuma & Derma, 2022. Ziua Mondială a Sănătății aduce la Universitatea de Medicină și Farmacie Congresul „Craiova Connects: Gastro & Rheuma & Derma”, care îi reunește pe liderii de opinie în gastroenterologie, reumatologie și dermatologie din România. Evenimentul, care se va desfășura în perioada 7-9 aprilie 2022, este o premieră la nivel național prin caracterul interdisciplinar, prin tematici și prin diversitatea adresabilității.

🔵Interviul zilei TVR Craiova: Dan Ionuț Gheonea

🔵Material TVR Craiova: Congres național la UMF Craiova.

🔵Prof.univ.dr Dan-Ionuț Gheonea, Rectorul UMF Craiova : “Este greu, să lucrezi în sănătate, dar este frumos!”

🔵“Matematica biologiei” aşază Craiova pe harta mondială a medicinei: Congres internaţional de genetică la Craiova.

🔵Consultații gratuite și teste genetice pentru viitorii părinți, oferite de specialiștii Centrului de Genetică din Craiova.

🔵Între 10 și 13 noiembrie, peste 500 de tineri și medici din toată lumea se întâlnesc la Craiova’s International Medical Students Congress, organizat de Societatea Studenților Mediciniști din Craiova.

🔵„Student în practică. Școală pentru sănătate”

🔵UMF Craiova : „Student în practică. Școală pentru sănătate”, o expoziție care spune o poveste.

🔵Ziua Mondială a Carenţei de Fier: UMF Craiova se alătură campaniei de conştientizare.

🔵Servicii medicale gratuite de prevenție, screening, diagnostic și tratament în cancerul colorectal și pentru populația din Mehedinți.

🔵Peste 12.500 de candidaţi susţin duminică examenul de rezidenţiat, fiind scoase la concurs mai mult de 6.000 de locuri în domeniile medicină, stomatologie şi farmacie. La centrul de concurs de la UMF Craiova sunt peste 1.300 de candidați.

🔵Centru de pregătire pentru studenţi şi rezidenţi, în curtea SJU Craiova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Actualizat la 15.03.2023, 08:54