Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar

Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar

Generalități
Masterul propus de Facultatea de Asistență Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar este un program educațional destinat celor care doresc să se specializeze în furnizarea de îngrijiri de sănătate în comunități.
Misiunea principală a programului este de a oferi asistenților medicali cunoștințele, abilitățile și competențele necesare pentru a deveni lideri în domeniul sănătății comunitare. Acest program își propune să formeze specialiști care pot lucra eficient în medii comunitare diverse, având în vedere particularitățile culturale, sociale și economice ale fiecărei comunități.
Obiectivele programului:
  • Formarea profesională avansată: Înțelegerea principiilor de sănătate publică, prevenirea bolilor, promovarea sănătății și îngrijirea pacienților în comunități.
  • Dezvoltarea competențelor de leadership: Pregătirea pentru a coordona echipe și a dezvolta strategii de sănătate comunitară.
  • Abilități de cercetare: Capacitatea de a analiza și evalua programele de sănătate publică, precum și de a propune soluții bazate pe dovezi.
Competențe dobândite:
  • Abilități de evaluare a nevoilor de sănătate ale comunității.
  • Capacitatea de a dezvolta, implementa și evalua intervenții de sănătate publică.
  • Abilități de colaborare cu alte profesii și instituții pentru a crea un sistem de sănătate integrat la nivel comunitar.
  • Lideri în domeniul educației și prevenției sănătății, promovând schimbări comportamentale pozitive în comunități.
Cine poate aplica
  • Absolvenții programelor din domeniu Medicină care doresc să își perfecționeze cunoștințele în domeniul sănătății comunitare.
Spaţii de învățământ
Baza materială a U.M.F. Craiova corespunde standardelor de desfășurare a unui proces instructiv-educativ de calitate. Procesul de învățământ se va derula în spațiile de învățământ aflate în patrimoniul U.M.F. Craiova. Datorită caracterului modular pe care îl va avea planul de învățământ, spațiile destinate instruirii teoretice si pregătirii practice vor putea fi folosite în exclusivitate de către cursanții programului de master, evitându-se suprapunerea cu studenții de la specializările universitare din cadrul U.M.F. Craiova.
Personalul didactic
Este reprezentat de corpul de cadre de predare și instruire practică care își desfășoară activitatea în cadrul Facultății de Asistență Medicală, precum și din cadre didactice asociate, din cadrul UMF Craiova. 
Perspectiva profesională
  • Masterul în nursing comunitar îți oferă flexibilitate și posibilitatea de a lucra într-o varietate de medii. Poți alege să colaborezi cu organizații non-profit, agenții guvernamentale, spitale preventorii şi sanatorii pentru bolnavii cronici, școli de copii cu handicap motor, sensorial și neurologic, cămine pentru vârstnici, centre maternale, centre pentru femei și copii abuzați, unități sanitare ce asigură îngrijiri la domiciliu.
  • Poți să te concentrezi pe diverse aspecte ale sănătății comunitare: educație pentru sănătate, managementul crizelor de sănătate publică, servicii de prevenție, sănătatea maternă și pediatrică.
Posibilități de continuare a studiilor
  • După finalizarea masterului Dezvoltarea serviciilor de  nursing comunitar, absolvenții pot continua cu un doctorat sau cu specializări suplimentare în domeniul sănătății publice, educației pentru sănătate sau managementului serviciilor de sănătate.
Durata programului:
  • 2 ani (4 semestre) – corsepunzător cu 120 ECTS (30 ECTS/semestru)
  • forma de învățământ: zi, cu frecvenţă
Taxa
Taxa de școlarizare este de 5000 RON/an și se poate achita în două tranșe, în primele 10 zile ale semestrelor.
Relaţii suplimentare se pot obţine de la Secretariatul Facultății de Asistență Medicală, adresa, Bdul 1 Mai, nr 66 , tel.0351405683 e-mail: nursing@umfcv.ro
Documentele necesare la înscriere și transmiterea lor la universitate vor fi precizate de către Decanatul Facultăţii de Asistență Medicală din cadrul UMF Craiova.
Actualizat la 10.04.2025, 09:05