Farmacopeea Europeană , ediția a 11-a, în varianta print şi online, cu acces la arhivă
Farmacopeea Europeană (Ph. Eur.) conţine standarde oficiale de calitate pentru medicamente, monografii generale privind producția de medicamente, metode generale de analiză a substanțelor și medicamentelor și o serie de cerințe generale privind formele de dozare (comprimate, capsule, injecții etc.)
Acesul la varianta online este posibil prin autentificare cu user şi parolă; pentru logare adresaţi-vă bibliotecarului de serviciu sau prin email: library@umfcv.ro
Abonament ClinicalKey
Instituția noastră are abonament la Clinical Key Physicians, cea mai puternică bază de date cu conţinut medical full-text în acest moment de la editura Elsevier.
ClinicalKey vă oferă acces la conținutul medical și chirurgical actual al Elsevier, incluzând:
- peste 1100 de cărți medicale
- jurnale de top de la Elsevier (peste 650 de reviste)
- monografii de medicamente
- rezumate Medline
- peste 17.000 de videoclipuri cu proceduri chirurgicale și alte tehnici
- peste 4.500 de Practice Guidelines
- toate revistele din seria Clinics of North America de medicină și chirurgie
Accesul se face pe baza de IP instituțional, dar și prin acces mobil
__________________________________________________________________
ABONAMENTE PRIN PROIECTUL ANELIS PLUS
Baze de date full-text bibliografice şi bibliometrice
ScienceDirect – platforma de cercetare ce oferă acces în text integral la peste 25% din informația aparută la nivel global în domeniile ştiinţe exacte şi ştiinte umaniste, tehnologie şi medicină.
- Clarivate analytics - Web of Science , Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică, disponibilă pe platforma online Web of Knowledge, ce oferă acces la rezumatele articolelor din reviste științifice, lista completă a revistelor cu factor de impact, date statistice cuantificabile care permit evaluarea impactului publicaţiilor în comunitatea știinţifică.
- Scopus este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând reviste științifice; oferă acces la rezumatele articolelor științifice din peste 18500 de reviste științifice internaționale publicate la peste 5000 de edituri internaționale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch care permite evaluarea autorilor și instituțiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate și numărul de citări primite.
- PROQUEST Central oferă acces la textul integral și la rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, rapoarte, ziare, cărți de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociații academice, asociații profesionale din întreaga lume.Totalizând peste 22.600 de titluri periodice, disertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 30 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, știință și tehnologie, medicină și sănătate, literatură, societate și cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educație. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toți cercetătorii, de toate nivelurile, precum și o colecție inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.
Accesul este permis prin autentificarea reţelei de calculatoare (pe baza de IP) aparţinând UMF Craiova, fără limită de utilizatori.
Abonament la UpTo Date, Editura Wolters Kluwer Health
- UptoDate, este o resursă de documentare a deciziilor clinice, bazată pe dovezi, folosită cu încredere de practicienii din domeniul sănătății din întreaga lume, pentru a-i ajuta să ia deciziile corecte în unitățile de îngrijire medicală. S-a dovedit că a schimbat modul în care medicii practică medicina și este singura resursă de acest fel care este asociată cu rezultate îmbunătățite, singura resursă asociată cu cele mai bune rezultate bazate pe dovezi.UpToDate poate fi accesată de pe orice computer al instituției, iar accesul mobil va putea fi utilizat după crearea în prealabil a unui cont de utilizator de pe un calculator instituțional, pentru o utilizare personalizată:
- pe IP instituţional
- acces mobil: după crearea unui cont de utilizator de pe un IP din cadrul instituției