Manifest UMF din Craiova: Corpul tău. Puterea ta

Manifest UMF din Craiova: Corpul tău. Puterea ta

24 noiembrie 2022

Manifest UMF din Craiova: Corpul tău. Puterea ta

 

26 noiembrie este Ziua Mondială a Carenței de Fier. UMF din Craiova se implică alături de comunitatea internațională medicală în eforturile de conștientizare a acestei probleme de sănătate și organizează Marșul „Corpul tău. Puterea ta”.

Oboseala, extenuarea, insomnia, iritabilitatea și dificultățile de concentrare, imunitatea scăzută, intoleranța la frig, depresia, astenia fizică și psihică sunt doar câteva dintre semnele pe care ni le dă corpul să ne anunțe că are nevoie de grija și atenția noastră. Cauza poate fi carența de fier.

Bătrânii, femeile, copiii, sugarii și gravidele sunt grupe de persoane care prezintă risc crescut de anemie feriprivă.

Pe de altă parte, pacienții cu insuficiență cardiacă, BII, boală cronică de rinichi pot prezenta deficit de fier indiferent de prezența anemiei.

Veniți pe 26 noiembrie, ora 12.00, în Mall Electroputere, și îi veți întâlni pe studenții UMF din Craiova, care, alături de profesorii lor, medici renumiți, vor distribui materiale explicative, edificatoare, vor prezenta resurse informaționale de încredere, ne vor arăta puterea pe care nu trebuie să o pierdem, anume șansa de a rămâne sănătoși sau de a redeveni sănătoși.

E corpul tău, e puterea ta! Noi suntem alături de tine. 

Galerie foto

Actualizat la 26.01.2024, 09:31