Procedura privind recunoașterea automată, de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a funcțiilor didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate din străinătate
Prevederi generale
(1) Funcțiile didactice din învățământul universitar obținute în instituții de învățământ universitar acreditate din state membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, din Confederația Elvețiană și în universități de prestigiu din alte state incluse în Lista universităților de prestigiu din alte state, aprobată prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării științifice și actualizată periodic, se recunosc automat de către Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova conform prevederilor legislative în vigoare..
(2) Funcțiile didactice obținute la alte instituții de învățământ universitar acreditate decât cele menționate la alin. (1) se recunosc numai în baza unei convenții internaționale de recunoaștere reciprocă, încheiată la nivel interguvernamental sau interuniversitar.
(3) Prevederile prezentului regulament se aplică cetățenilor români, cetățenilor din state membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European, din Confederația Elvețiană și cetățenilor din state terțe.
(4) Ocuparea unui post didactic în sistemul românesc de învățământ superior se realizează conform normelor legale în vigoare.
(5)Universitateade Medicină și Farmacie din Craiova consultă, dacă este cazul, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (denumit în continuare CNRED) și Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare în vederea analizării și aprobării recunoașterii funcției didactice obținute în străinătate.
(6)Recunoașterea funcției didactice de cătreUniversitatea de Medicină și Farmacie din Craiova este valabilă și produce efecte juridice la nivelul Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova.
(7) Recunoașterea funcției didactice de către CNRED este valabilă și produce efecte juridice pe întreg teritoriul României.
(8)La propunerea Consiliului de Administrație, Senatul Universitar stabilește o comisie care evaluează dosarul de recunoaștere și pronunță o soluție cu privire la solicitarea de recunoaștere.
Acte necesare
Dosarul de recunoaștere cuprinde următoarele documente:
a) cerere de recunoaștere;
b) act de identitate - copie - și dovada schimbării numelui - copie și traducere legalizată (dacă este cazul);
c) diploma de doctor, dacă actul de studii este obținut în România sau la una dintre instituțiile acreditate de învățământ universitar menționate la art. 1 alin. (1), respectiv atestatul de recunoaștere emis de CNRED, dacă actul de studii este obținut la alte instituții acreditate de învățământ universitar din străinătate;
d) dovada funcției didactice, eliberată de instituțiile prevăzute la art. 1 alin. (1) și (2).
e) grila de autoevaluare avizată de către Comisia Științifică a Universității și Prorectoratul Academic.
f) fișa îndeplinirii criteriilor minimale stabilite de Senatul pentru ocuparea funcției didactice la UMFCV
g) taxa de analiză și procesare a dosarului în vederea obținerii recunoașterii funcției didactice obținute în străinătate în cuantumul stabilit de Senatul Universitar în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
· Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova poate solicita, după caz, alte documente, în conformitate cu criteriile stabilite în procedurile proprii.
Termen soluționare cerere
Termenul de soluționare a dosarului de recunoaștere este de 60 de zile de la data depunerii cerererii de recunoaștere a funcției didactice
Termen de contestatii
Termenul de contestatii este de 5 de zile de la data comunicării raspunsului.
Documente finale
(1) Raportul comisiei care evaluează dosarul de recunoaștere în care pronunță o soluție cu privire la solicitarea de recunoaștere.
(2) Decizia de recunoaștere sau nerecunoaștere se emisa după aprobarea Senatului Universitar de către Rectorul UMFCV.