Curs internațional de Anatomie ecografică musculoscheletală la UMF Craiova

Curs internațional de Anatomie ecografică musculoscheletală la UMF Craiova

vineri, 3 noiembrie 2023
Curs internațional de Anatomie ecografică musculoscheletală la UMF Craiova

În perioada 2-4 noiembrie 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (Corp B, Bdv. 1 Mai, Nr 66), va avea loc ediția a treia a cursului de ecografie în reumatologie „Rheumaultrasound. Hands-on Sonography Course – Deep US Anatomy learning”, cel mai important eveniment didactic de acest fel din România.

Deschiderea oficială va avea loc pe 2 noiembrie, de la ora 14.15, în Aula Magna. La eveniment vor participa reputați specialiști din Italia, Spania, Croația, Serbia, Bulgaria, precum și cele mai mari centre universitare medicale din România.

Cursul de Ecografie musculoscheletală, focusat pe înțelegerea anatomiei structurilor aparatului locomotor (articulații, tendoane, enteze etc.) și a nervilor periferici principali, va permite identificarea aspectului normal și a patologiei membrelor superioare și inferioare (vor fi evaluate regiunile importante, ca de ex. umăr, cot, mâna, șold, genunchi, gleznă și picior).

În ultimii ani, ecografia a apărut ca o componentă esențială în practica clinică reumatologică, ceea ce a condus la o cerere tot mai mare de educație și formare în domeniu, la toate nivelurile de expertiză.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în parteneriat cu International Society for Ultrasound in Rheumatology, Societatea Română de Reumatologie și Centrul de Artrită Precoce Craiova.

Vezi și

Actualizat la 03.11.2023, 09:06