Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare

joi, 15 iunie 2023
Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova  sărbătorește 25 de ani de la înființare

Vineri, 16 iunie 2023, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova (Bdv. 1 Mai, Nr. 66), de la ora 10.00, comunitatea universitară medicală din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare. Cu această ocazie, va avea loc ședința aniversară a primului Senat al Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, condusă de fondatorul UMF din Craiova, prof. univ. em. dr. Tudorel Ciurea.

Alături de universitarii craioveni, vor participa reprezentanți ai mediului universitar medical din țară și din străinătate, reprezentanți ai Guvernului României, autorități locale.

Programul evenimentelor dedicate acestei aniversări include și Conferința de Chirurgie Româno-Elenă (15-17 iunie), la care participă importanți medici chirurgi din țară și din străinătate și a cărui deschidere va avea loc în Aula Magna, joi, 15 iunie, de la ora 19.00.

De la ora 14.00, tot în Aula Magna, Facultatea de Farmacie a UMF din Craiova sărbătorește 25 de ani de la înființare. Vor participa reprezentanți ai învățământului farmaceutic din întreaga țară.

Înființată prin Legea nr. 119/5 iunie 1998, promulgată de Preşedintele României, Universitatea  de Medicină şi Farmacie, avea în structură la început trei facultăţi şi trei specializări: Medicină generală, Stomatologie, Farmacie.

Azi, UMF din Craiova funcţionează cu patru facultăţi: Facultatea de Medicină, cu programele de studii Medicină şi Medicină în limba engleză, Facultatea de Medicină dentară, cu Medicină dentară, Medicină dentară în limba engleză şi Tehnică dentară, Facultatea de Farmacie, cu programul de studii Farmacie şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă medicală, cu programele Asistenţă medicală generală, Balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, Radiologie şi Imagistică. S-au dezvoltat mai multe programe de studii de master, astfel încât azi avem acreditate toate cele trei domenii: Medicină, cu programele Managementul Serviciilor de Sănătate şi Dezvoltarea serviciilor de nursing comunitar, Medicină dentară cu programul Restaurări protetice cu sprijin implantar şi Farmacie cu programele: Farmacologie şi Toxicologie şi Laborator clinic şi de analiza medicamentului.

Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova a primit moștenire o clădire monumentală, cu o bogată istorie, cu valoare identitară pentru Craiova, clădirea care adăpostise Liceul Comercial. Pornind de aici, s-au construit sau reabilitat mai multe clădiri, care să corespundă standardelor învățământului medical universitar actual: Extindere a Corpului A, cunoscută drept Corp A‵, Corp B, clădirea emblematică din Bulevardul 1 Mai, Centrul de Imagistică, Corp C, unde își desfășoară activitatea Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, și unde este și cantina studențească, trei cămine studențești, baza sportivă, biblioteca ultramodernă UMF și multe alte spații de învățământ și cercetare.

Vezi și

Actualizat la 15.06.2023, 09:25