Scop

Scop

Centrul de Cercetare în Reumatologie este constituit în cadrul UMF Craiova, scopul său fiind diagnosticul precoce al bolilor reumatologice şi tratamentul individualizat, centrat pe pacient. 
Dorim să ne constituim intr-un nucleu de educație medicală atât pentru pacienții noștri cât și pentru comunitatea medicală locală.
Oferim servicii medicale diversificate, specifice reumatologiei, incluzând diagnosticarea osteoporozei cu ajutorul utrasonodensitometriei, precum și diagnosticul și tratamentul bolilor inflamatorii articulare cu ajutorul ecografiei musculoscheletale.
 
Diagnostic:
Definirea bolii este primul pas necesar, într-un domeniu ce evoluează rapid, fără de care tratamentul este imprecis și evoluția pacientului nefavorabilă. Experiența clinică, examenul obiectiv și evaluarea datelor de laborator sau imagistice ne ajută să stabilim un diagnostic precis și cât mai precoce.
Tratament: 
Tratamentul începe prin înțelegerea nevoilor fiecărui pacient în parte, comunicarea cu acesta având un rol foarte important. Tratament individualizat și orientat pe maxima eficiență dar și siguranță reflectă cunoștințele actualizate permanent.
Cercetare:
Tratamentul actual nu atinge întotdeauna scopul dorit. Actual, cunoașterea mecanismelor patogenice ale bolilor reumatologice și autoimune este într-o creștere exponențială, ceea ce duce la o diversificare a opțiunilor terapeutice.
Prin participarea noastră la studii clinice, contribuim la înțelegerea bolilor cu care ne confruntăm și în același timp, vom putea oferi accesul la tratamente avansate în regiune.
 
Actualizat la 30.01.2024, 10:31