Scop

Scop

 

Centrul de Cercetare în Reumatologie este constituit în cadrul UMF Craiova, scopul sau fiind diagnosticul precoce al bolilor reumatologice şi tratamentul individualizat, centrat pe pacient. 
Dorim sa ne constituim intr-un nucleu de educație medicală atât pentru pacienții noștri cât și pentru comunitatea medicală locală.
Oferim servicii medicale diversificate, specifice reumatologiei, incluzând diagnosticarea osteoporozei cu ajutorul utrasonodensitometriei, precum și diagnosticul și tratamentul bolilor inflamatorii articulare cu ajutorul ecografiei musculoscheletale.
 
 
Diagnostic:
Definirea bolii este primul pas necesar, intr-un domeniu ce evolueaza rapid, fara de care tratamentul este imprecise si evolutia pacientului nefavorabila. Experienta clinica, examenul obiectiv si evaluarea datelor de laborator sau imagistice ne ajuta sa stabilim un diagnostic precis si cat mai precoce.
Tratament: 
Tratamentul incepe prin intelegerea nevoilor fiecarui pacient in parte, comunicarea cu acesta avand un rol foarte important. Tratament individualizat si orientat pe maxima eficienta dar si siguranta reflecta cunostintele actualizate permanent.
Cercetare:
Tratamentul actual nu atinge intotdeauna scopul dorit. Actual, cunoasterea mecanismelor patogenice ale bolilor reumatologice si autoimune este intr-o crestere exponentiala, ceea ce duce la o diversificare a optiunilor terapeutice.
Prin participarea noastra la studii clinice, contribuim la intelegerea bolilor cu care ne confruntam si in acelasi timp, vom putea oferi accesul la tratamente avansate in regiune.
 
Actualizat la 09.05.2023, 13:07