Societatea Romana de Genetica Medicala

Societatea Romana de Genetica Medicala

 

www.srgm.ro/

 

SRGM-Filiala Dolj

 

In perioada 24-26 septembrie 2014, s-a desfasurat la Bucuresti Congresul National al Societatii Romane de Genetica Medicala, congres ce a beneficiat de participarea unor specialisti recunoscuti in domeniu din Europa si SUA. La lucrarile congresului, la care au fost prezenti specialistii in Genetica medicala a fost invitat si a participat in data de 26 Septembrie si Ministrul Sanatatii, d-l Nicolae Banicioiu

 

 

In contextul problematicii largi a patologiei genetice si a situatiei geneticii medicale din Romania, au fost abordate o serie de aspecte vizand necesitatea organizarii de urgenta a retelei de Genetica medicala din sistemul sanitar al tarii noastre. In prezenta presedintelui Comisiei de Genetica a Ministerului Sanatatii, d-l Prof. univ. dr. Marius Bembea, a Presedintelui Societatii Romane de Genetica Medicala, d-na Prof. univ. dr. Puiu Maria si a unei mari parti din medicii rezidenti si specialisti in genetica medicala, d-nul Ministru al Sanatatii a discutat cu acestia si a transmis pe aceasta cale mesajul de sustinere ferma din partea ministerului privind oportunitatea unor masuri concrete si promovarea unui Ordin al MS pentru reglementarea situatiei actuale a acestei specialitati si pentru infiintarea centrelor regionale de genetica, atat de importante in rezolvarea unor probleme prioritare de sanatate publica. Se are astfel in vedere infiintarea a 6 centre regionale in centrele universitare Timisoara, Bucuresti, Cluj, Oradea, Iasi si Craiova, si a cabinetelor de genetica judetene.

 

La Congres a participat din partea Aliantei Nationale Asociatiilor pentru Bolile Rare (ANBRaRo) si d-na Dorica Dan, presedintele acestei aliante, argumentand nevoia si sprijinul asociatiilor de pacienti din Romania pentru rezolvarea problemelor retelei de genetica. D-nul ministru a remarcat si a salutat exemplul de buna colaborare dintre ANBRaRo si specialistii in Genetica medicala.

Actualizat la 08.09.2021, 18:31