Craiova Connects 2023. Gastro&ObGyn&Diab&Nutrition

Craiova Connects 2023. Gastro&ObGyn&Diab&Nutrition

marți, 31 ianuarie 2023
Craiova Connects 2023.  Gastro&ObGyn&Diab&Nutrition

       În perioada 6-9 Aprilie 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova se va desfășura ediția a doua a Congresului Internațional Craiova Connects. Ediția de anul acesta este organizată exclusiv fizic și este construită în jurul specialităților: gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, diabet - boli de nutriție.

Comunitatea medicală poate aplica aici: https://www.craiovaconnects.org/.

Pe parcursul celor patru zile, panelurile științifice vor reuni teme de interes major atât pentru medicii celor trei specialități, cărora le este dedicată ediția 2023 Craiova Connects, cât și pentru medicii din zonele conexe acestora: medicina internă, oftalmologie, nefrologie, cardiologie, endocrinologie, oncologie, medicina de familie, asistenți medicali și nu numai, așa cum se poate observa din programul științific preliminar.

Manifestarea va debuta cu „Hands on training”, pe 6 aprilie, pentru a veni în sprijinul celor interesați să-și perfecționeze abilitățile în endoscopie digestivă pe model animal și ecografie morfologică fetală. De asemenea, sunt programate întâlniri plenare cu discutarea unor teme comune gastroenterologia, obstetrica și ginecologia, diabet și boli de nutriție, dar și transmisii live din Centrul de Gastroenterologie, Centrul de Simulare Ginecologie și Centrul de Simulare Diabet și Nutriție.

 

Debates & Drills

O noutate anul acesta este crearea unor oportunități pentru tinerii medici, cercetători și rezidenți. Pentru că ne dorim să vină alături de noi în cercetarea universitară cei mai buni și dorim să îi încurajăm și să-i susținem, introducem în Craiova Connects două sesiuni ce se vor desfășura sub forma unor competiții: una a tinerilor specialiști și cea de-a doua a rezidenților. Ambele vor aduce premii precum susținerea integrală a participării tinerilor cercetători la congrese internaționale, dar și crearea oportunității de a practica alături de un specialist ales (https://www.craiovaconnects.org/news-feed/)

Conceptul Craiova Connects a fost lansat anul trecut, de Ziua Mondială a Sănătății. S-au reunit atunci la Craiova cei mai importanți specialiști din trei specialități medicale: Gastroenterologie, Reumatologie și Dermatologie. Au fost trei zile de lucru intens, cu aproximativ 500 de participanți on site și peste 1000 de participanți online.

 

Vezi și

Actualizat la 31.01.2023, 12:59