Soluții pentru reducerea greșelilor medicale

Soluții pentru reducerea greșelilor medicale

joi, 23 februarie 2023

Colegiul Medicilor Dolj vă invită marți, 28 februarie 2023, în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, de la ora 13.00, la o dezbatere pe tema reducerii greșelilor medicale și a modului în care sistemul medical românesc se raportează la ele.

Dezbaterea va reuni reprezentanți ai conducerii Colegiului Medicilor din România, ai mediului academic din Craiova, ai societăților medicale profesionale, asociațiilor de pacienți, organizațiilor non-guvernamentale care activează în domeniul sănătății.

Colegiul Medicilor consideră că este nevoie de o schimbare de paradigmă și de o aliniere la practica internațională pentru a crea mecanisme mai eficiente care să permită echipelor medicale să învețe din greșeli, pentru a evita repetarea lor și a îmbunătăți practica medicală. În acest sens, Colegiul Medicilor din România și-a propus să aducă pe agenda publică o serie de teme importante atât din perspectiva medicilor și pacienților, cât și a societății în ansamblu, teme strâns legate de calitatea actului medical și de relația medic-pacient.

Vezi și

Actualizat la 23.02.2023, 15:47